На седници Одбора Манифестације “Антићеви дани” која је одржана данас у Скупштини Града Новог Сада, једногласно је донета Одлука о овогодишњем добитнику годишње награде „Мирослав Антић“, саопштено је на конференцији за новинаре одржаној након седнице Одбора.

Седницом је председавала заменица председника Одбора Манифестације “Антићеви дани” и председница Скупштине Града Новог Сада MSc Јелена Маринковић Радомировић, која је изразила задовољство што ће се, након готово две године паузе услед епидемиолошке ситуације, ова значајна културна манифестација одржати у пуном капацитету.

– Данас са великим задовољством можемо да кажемо да је све спремно за предстојеће „Антићеве дане“. Нови Сад наставља да организује манифестацију у част овом свестраном ствараоцу у многим уметничким жанровима – рекла је Маринковић Радомировић и додала да је то наша обавеза, али и част, да омогућимо публици да се у склопу једне манифестације истакне његов рад, иначе шаролик и веома популаран, као и вредности које је поштовао и следио.

Председница Скупштине Града се захвалила свима који су учествовали у организовању овогодишње манифестације „Антићеви дани“ и позвала суграђанке и суграђане да из богатог програма изаберу и посете шта им се учини најзанимљивијим. Такође се захвалила и стручном жирију који је предложио добитника награде и упутила најискреније честитке добитнику овогодишње награде „Мирослав Антић“ за 2022. годину.

Приликом образлагања, председник стручног жирија, песник Мирослав Алексић, рекао је да су он и још две чланице жирија, песникиња Сунчица Радуловић Торбица и песникиња Мирјана Гардиновачки, имали веома тежак задатак, јер су на расписани конкурс пристигле 104 песничке књиге од 55 издавача. Према његовим речима, књига песника Благоја Баковића „Није то моја вода“, добитника годишње награде “Мирослав Антић”, у издању Српске књижевне задруге, ипак се истакла својим поетским квалитетом.