Predsednica Skupštine Grada Novog Sada MSc Jelena Marinković Radomirović, zajedno sa članovima Odbora manifestacije „Antićevi dani“ Marijanom Jelisavčić i Đeze Bordašom, položila je danas venac na spomenik Miroslavu Antiću u Dunavskom parku.

Poseta spomeniku i polaganje venca održano je uoči svečanog otvaranja manifestacije „Antićevi dani“, koja se održava u Novom Sadu 16. put, od 13. do 20. marta.

Polažući venac na spomenik čuvenom pesniku i umetniku, predsednica novosadske Skupštine MSc Jelena Marinković Radomirović, istakla je da je na današnji dan, pre 91 godinu, rođen jedan od najsvestranijih stvaralaca, novinar, publicista, književnik, pesnik, likovni umetnik, koji je svojim delom i svojim životom ostavio neizbrisiv trag u savremenoj domaćoj umetnosti, pre sega u poeziji, ali i u ostalim žanrovima u kojima se ostvario.

– Danas, 91. godinu nakon rođenja Miroslava Mike Antića, odužujemo se blistavom umu, organizujući sada već tradicionalnu manifestaciju „Antićevi dani“, podsećajući publiku i javnost na njegovo nasleđe, kako bi njegov doprinos umetnosti nastavio da inspiriše i nađe put do svakog od nas – kazala je MSc Marinković Radomirović, poručivši da je Antićevo stvaralaštvu svevremensko, da prevazilazi granice i da će ostati zauvek upamćeno.

– Novi Sad se trudi da čuva nasleđe Mike Antića. „Antićevi dani“ i nagrada koja je ustanovljena u okviru manifestacije, idu tome u prilog.

Mi ćemo nastaviti da organizujemo programe u čast Antića, da što više mladih ljudi bude uključeno u organizaciju i da se na taj način odužimo za sve lepe trenutke i sećanja koja su neraskidivo vezana za njegovu poeziju i njegovo celokupno delo – zaključila je predsednica Skupštine Grada Novog Sada.

Pored predsednice gradskog parlamenta, prikladan program ispred spomenika održali su predstavnici odreda izviđača „Miroslav Mika Antić“, potom učenici OŠ „Miroslav Mika Antić“, učenici OŠ „Miroslav Antić“ iz Futoga, učenici generacije iz OŠ „Branko Radičević“ i Gimnazije „Isidora Sekulić“.