Председница Скупштине Града Новог Сада MSc Јелена Маринковић Радомировић, заједно са члановима Одбора манифестације „Антићеви дани“ Маријаном Јелисавчић и Ђезе Бордашом, положила је данас венац на споменик Мирославу Антићу у Дунавском парку.

Посета споменику и полагање венца одржано је уочи свечаног отварања манифестације „Антићеви дани“, која се одржава у Новом Саду 16. пут, од 13. до 20. марта.

Полажући венац на споменик чувеном песнику и уметнику, председница новосадске Скупштине MSc Јелена Маринковић Радомировић, истакла је да је на данашњи дан, пре 91 годину, рођен један од најсвестранијих стваралаца, новинар, публициста, књижевник, песник, ликовни уметник, који је својим делом и својим животом оставио неизбрисив траг у савременој домаћој уметности, пре сега у поезији, али и у осталим жанровима у којима се остварио.

– Данас, 91. годину након рођења Мирослава Мике Антића, одужујемо се блиставом уму, организујући сада већ традиционалну манифестацију „Антићеви дани“, подсећајући публику и јавност на његово наслеђе, како би његов допринос уметности наставио да инспирише и нађе пут до сваког од нас – казала је MSc Маринковић Радомировић, поручивши да је Антићево стваралаштву свевременско, да превазилази границе и да ће остати заувек упамћено.

– Нови Сад се труди да чува наслеђе Мике Антића. „Антићеви дани“ и награда која је установљена у оквиру манифестације, иду томе у прилог.

Ми ћемо наставити да организујемо програме у част Антића, да што више младих људи буде укључено у организацију и да се на тај начин одужимо за све лепе тренутке и сећања која су нераскидиво везана за његову поезију и његово целокупно дело – закључила је председница Скупштине Града Новог Сада.

Поред председнице градског парламента, прикладан програм испред споменика одржали су представници одреда извиђача „Мирослав Мика Антић“, потом ученици ОШ „Мирослав Мика Антић“, ученици ОШ „Мирослав Антић“ из Футога, ученици генерације из ОШ „Бранко Радичевић“ и Гимназије „Исидора Секулић“.