Чланице и чланови Комисије за представке и предлоге  на данас одржаној седници разматрали су представке суграђана изнесене усмено пред Комисијом као и представке које су суграђани упутили посредно, путем поште.

Суграђанин из улице Миколе Кочиша изнео је представку у којој наводи небезбедност одвијања саобраћаја у овој улици и предлаже изградњу тротоара за пешаке, проширење улице и проглашење саобраћаја у једном смеру. По речима подносиоца представке овде не постоји ни одвод атмосферске воде, а неопходно би било оградити оближни парк и постојећу зелену површину прогласити зеленом површином како би се редовно одржавала и косила трава.

Сличне примедбе изнесене за безбедност у улици Миколе Кочиша поднео је још један суграђанин и додао преимедбу везану за осветљење тржног центра „Променада“. Наиме, грађани који живе у три зграде у Булевару цара Лазара, а које гледају на „Променаду“, имају примедбу на светла овог тржног центра, која их током ноћи ометају у одмору и спавању.

Писаним путем један суграђанин упутио je представку у којој предлаже продужење линије број 6, ЈГСП „Нови Сад“, Нови Сад, Улицом Бранка Ћопића до Основне школе „Марија Трандафил“ имајући у виду да ће велики број деце у наредном периоду ићи у ту школу.

На данашњој седници Комисија је разматрала више одговора који су јој пристигли на раније поднете представке.

Представка упућена због заузећа бициклистичке стазе од стране продаваца код Лиманске пијаце  на Булевару цара Лазара у којој се тражи постављање стубића, по речима надлежних институција биће решена увођењем Система „НС патрол“ који ће позитивно утицати на свест суграђана.

На представку која се тиче непрописно паркираних аутомобила на паркиралишту предвиђеном за аутобусе, у улици Игњата Павласа, испред „Позоришта Младих“, Градска управа за инспекцијске послове је утврдила неправилност и наложила уклањање паркираних аутомобила и физичких препрека, те писменим путем обавестила комуналну милицију да контролише паркинг место које је  обележено саобраћајном сигнализацијом као паркинг за  аутобусе и мини аутобусе.

На представку становника Буковца на адреси Карађорђева број 107, која се тиче  изливања канализације, надлежни комунални  инспектор извршио је теренски надзор и није затекао изливање канализације.

ЈКП „Водовод и канализација“, на представку на истој адреси у Буковци, која се односила на могућност угрожвања водоводне инсталације кореном платана, је одговорило да нема могућност измештања инсталација, а као алтернативу наводи могућност мењања постојећих азбестних цеви са полиетиленским цевима високе густине чиме би се смањила могућност да корени платана угрозе водоводни систем.

Све представке Комисија ће упутити надлежним институцијама на решавање, а пристигле одговоре ће проследити свим грађанима који су их поднели на кућне адресе.