Заменица председнице Скупштине Града Новог Сада Кристина Караић примила је данас у градској Скупштини делегацију Клагенфурта, која борави у дводневној посети Новом Саду и са њима разговарала о потенцијалним видовима сарадње.

Делегацију аустријског града предводи заменик градоначелника Алоис Долинар, а у делегацији je, поред представника аустријског града, био и српски историчар из Клагенфурта Михајло Савић.

Заменица председнице новосадске Скупштине пожелела је гостима добродошлицу у Нови Сад и упознала их са надлежностима и пословима Скупштине Града Новог Сада. Током разговора, заменица председнице градског парламента оценила је да је Нови Сад отворен за сарадњу са другим градовима, те да и две земље, Аустрија и Србија, имају добре билатералне односе и одличну привредну сарадњу. Она је додала да је од 2021. године у Новом Саду отворен конзулат Аустрије, чији је циљ оживљавање привредних, културних и других веза Србије, Војводине, Новог Сада и Аустрије.

Заменик градоначелника Клагенфурта захвалио се на пријему, истакавши да аустријски град полаже велике наде у заједничке иницијативе у разним областима, попут привреде, културе и високог образовања. Током разговора гости су упознати и са пословима и ангажманима Факултета техничких наука Универзитета у Новом Саду, које им је представио редовни професор ФТН-а и продекан за наставу овог факултета др Александар Купусинац. Састанку је такође присуствовао и помоћник градоначелника Новог Сада Александар Петровић.