Чланови Комисије за родну равноправност прихватили су на данашњој седници Предлог локалног акционог плана за спречавање и борбу против насиља над женама и насиља у породици Града Новог Сада за период 2023-2026 и упутили га Скупштини Града Новог Сада на разматрање.

Локални акциони план садржи податке, мере активности које се односе на спречавање и борбу против родно заснованог насиља над женама и насиља у породици у складу са законским одредбама и стратешким документима. Припремљен је у оквиру реализације пројекта „Интегрисани одговор на насиље над женама у Војводини – 3. фаза“ Покрајинског сскретаријата за социјалну политику, демографију и равноправност полова.

На основу резултата анализе стања, имајући у виду да је општи циљ овог документа унапређење превенције и заштита од свих облика родно заснованог насиља над женама и насиља у породици, дефинисани су и посебни стратешки циљеви и активности које ће у периоду важења акционог плана допринети остваривању постављених циљева.

О Локалном акционом плану за спречавање и борбу против насиља над женама и насиља у породици Града Новог Сада расправљаће одборнице и одборници на седници новосадске Скупштине, заказаној за петак, 30. јуна.