Чланови Савета за урбанизам, пословни простор и стамбену подршку прихватили су на данашњој седници Предлог плана генералне регулације окружног затвора у Новом Саду и Предлог плана детаљне регулације дела Купусишта у Футогу и упутили их Скупштини Града Новог Сада на разматрање.

На данашњој седници Савета прихваћени су још и Предлог одлуке о изради плана генералне регулације простора за породично становање – проширење Сајлова у Новом Саду, потом Предлог одлуке о изради измена и допуна Плана генералне регулације простора у западном делу града на подручју Телепа у Новом Саду (локалитет уз Улицу Лазе Лазаревића), Предлог одлуке о изради измена и допуна Плана генералне регулације новог градског центра са окружењем у Новом Саду (локалитет уз улице Стевана Дороњског и Јована Храниловића), Предлог одлуке о изради измена и допуна Плана генералне регулације насељеног места Футог (локалитет уз општински пут Футог – Планта – Кисач), Предлог одлуке о изради измена и допуна Плана генералне регулације простора за мешовиту намену западно од Суботичког булевара и северно од Булевара војводе Степе у Новом Саду (локалитет уз Булевар војводе Степе), Предлог одлуке о изради измена и допуна Плана генералне регулације насељеног места Ветерник (локалитет на парцели број 3025 КО Ветерник), Предлог одлуке о изради плана детаљне регулације простора за пословање на улазним правцима северно од Венизелосове улице у Новом Саду, Предлог одлуке о изради измена и допуна Плана детаљне регулације центра између улица Браће Поповић, Бранка Бајића и Илије Бирчанина у Новом Саду (регулација Улице Бранка Бајића) и Предлог одлуке о изради Плана генералне регулације општеградског центра западно од Булевара Европе у Новом Саду.

Чланови и чланице Савета прихватили су и Годишњи ликвидациони извештај са стањем на дан 31. децембар 2022. године Јавног предузећа „Пословни простор“ Нови Сад – у ликвидацији, број: 03/2023 од 15. марта 2023. године, потом Информацију о степену усклађености планираних и реализованих активности из програма пословања јавних и јавно комуналних предузећа чији је оснивач Град Нови Сад за период 01. јануар-31. март 2023. године, Предлог решења о давању на коришћење непокретности у јавној својини Града Новог Сада Јавном комуналном предузећу „Тржница“ Нови Сад, Предлог решења о давању на коришћење непокретности у јавној својини Града Новог Сада Градској библиотеци у Новом Саду и Предлог решења о давању на коришћење непокретности у јавној својини Града Новог Сада Предшколској установи „Радосно детињство“.

О наведеним предлозима одборнице и одборници расправљаће на следећој седници Скупштине Града Новог Сада.