Чланови Савета за комуналне делатности прихватили су на данашњој седници Годишњи извештај о реализацији Програма за обезбеђивање услова за несметано одвијање јавног превоза путника Јавног градског саобраћајног предузећа „Нови Сад“ Нови Сад за 2022. годину – текуће субвенције и Годишњи извештај о реализацији Програма инвестиционих активности Јавног градског саобраћајног предузећа „Нови Сад“, Нови Сад за 2022. годину и упутили их Скупштини Града Новог Сада на разматрање.

На данашњој седници Савета прихваћено је и неколико извештаја о реализацији програма пословања градских јавно-комуналних предузећа за прешлу годину, међу којима су извештај ЈКП „Водовод и канализација“, ЈКП „Новосадска топлана“, ЈКП „Градско зеленило“, ЈКП „Лисје“, ЈКП „Тржница“, ЈКП „Чистоћа“, ЈКП „Информатика“, ЈКП „Стан“, ЈКП „Зоохигијена и Ветерина Нови Сад“ и ЈКП „Паркинг сервис“.

Чланице и чланови Савета прихватили су и Предлог решења о давању сагласности на Одлуку Надзорног одбора Јавног комуналног предузећа „Паркинг сервис“ Нови Сад о расподели добити за 2022. годину, те Информација о степену усклађености планираних и реализованих активности из програма пословања јавних и јавно комуналних предузећа чији је оснивач Град Нови Сад за период 01. јануар-31. март 2023. године.

Поред навадених, на седници су прихваћени и предлози одлуке о спровођењу јавних конкурса за избор директора ЈКП „Водовод и канализација“, ЈКП „Чистоћа“, ЈКП „Тржница“ и ЈКП „Зоохигијена и Ветерина Нови Сад“.

О наведеним предлозима одборнице и одборници расправљаће на наредној седници Скупштине Града Новог Сада.