Чланови Савета за здравствену заштиту, социјалну заштиту и бригу о деци и породици прихватили су на данашњој седници Предлог локалног акционог плана за спречавање и борбу против насиља над женама и насиља у породици Града Новог Сада за период 2023-2026 и упутили их Скупштини Града Новог Сада на разматрање.

На данашњој седници Савета прихваћени су још и Годишњи извештај о раду и пословању Апотекарске установе Нови Сад за 2022. годину и Извештај о раду Надзорног одбора Апотекарске установе Нови Сад, потом Предлог Решења о давању сагласности на Програм рада и развоја Апотекарске установе Нови Сад за 2023. годину, Извештај о раду Центра за социјални рад Града Новог Сада за 2022. годину, Предлог решења о давању сагласности на Програм рада Центра за социјални рад Града Новог Сада за 2023. годину и Годишњи извештај о раду Међусекторског радног тела за подршку подстицајном родитељству и развоју деце на територији Града Новог Сада за период април 2022 – март 2023. године.

Чланови и чланице Савета прихватили су и Извештај о реализацији Програма контроле нутритивне вредности и здравствене безбедности хране и чистоће брисева површина и руку запослених у објектима у којима је организована исхрана специфичних категорија становништва у Граду Новом Саду и процена ризика по здравље са Извештајем о евалуацији инфраструктурних, кадровских и организационих капацитета кухиња основних школа на територији Града Новог Сада за 2022. годину, Института за јавно здравље Војводине.

О наведеним предлозима одборнице и одборници расправљаће на следећој седници Скупштине Града Новог Сада.