На данашњој седници Комисије за представке и предлоге разматрано је више усмених представки које су суграђани изнели непосредно пред Комисијом, али и писане које суграђани упућују посредно, поштом. Такође, разматрано је и више одговора пристиглих на раније поднете представке, а који ће бити упућени на адресе суграђана који су их поднели.

Суграђанка са Подбаре из Улице Филипа Вишњића изнела је представку у којој је указала на проблем непостојања пешачког прелаза између Улице Марка Миљанова и Трга Саве Вукосављева. Према њеним речима, грађани су приморани да претрчавају на другу страну, јер се тамо налази продавница, али и контејнери, а саобраћај је веома фреквентан, па је прелазак ризичан и несигуран.

Житељи зграда на Булевару краља Петра првог око броја 75 имају проблеме са несавесним возачима, јер се често паркирају непосредно поред дечијег игралишта, па чак и на само игралиште, тако да је безбедност деце угрожена. Игралиште није ограђено, па сматрају да би ограда била решење за тај проблем.

Професионални управник зграде на Булевару цара Лазара број 65 указао је на проблем житеља тог дела града који се односи на руинирану стазу између зграде и паркинга, јер су плоче попуцале, па је отежано кретање, нарочито за инвалидска или дечија колица.

Поводом представке групе грађана из Улице Миколе Кочиша и околних улица, са захтевом да се прошири коловоз, изгради тротоар, изграде одводи за атмосферску канализацију, поставе успоривачи брзине и да се размотри могућност да предметна улице постане једносмерна, из Градске управе за грађевинско земљиште и инвестиције одговорили су, да би дошло до изградње саобраћајних површина на предметном локалитету, а у складу са Планом генералне регулације, неопходно је да буду опредељена финансијска средства Програмом уређивања грађевинског земљишта, најпре за израду техничке документације, а потом и за реализацију комплетне инвестиције. Овогодишњим Програмом средства за ову намену нису опредељена. Што се тиче постављања успоривача брзине и регулације саобраћаја у Улици Миколе Кочиша, предложено је да се обрате Градској управи за саобраћај и путеве који ће размотрити наведене захтеве.

На захтев суграђанина за продужетак трасе линије број 6 „Подбара-Центар-Адице“ из ЈГСП „Нови Сад“ су упутили одговор да су стручне службе у претходном периоду обишле предметну трасу. Након тога, утврдивши чињенично стање, јасно су дефинисале став о неопходности да се саобраћајнице и пратећи елементи пута доведу у стање адекватно за успостављање јавног превоза путника, где је констатовано да нису створени потребни услови за продужење линије број 6 на поменутој локацији што се првенствено односи на: ширину коловоза непходног за саобраћај соло аутобуса и њихово безбедно мимоилажење, стање коловозног застора на појединим деоницама предвиђене трасе, радијус кривина и раскрсница за саобраћање соло аутобуса и непостојање изграђеног и уређеног простора за безбедно окретање соло аутобуса.