Чланице и чланови Савета за спорт и омладину су на данас одржаној седници већином гласова прихватили Предлог одлуке о изменама Одлуке о Програму инвестиционих активности Јавног предузећа „Спортски и пословни центар Војводина“ Нови Сад за 2023. годину.

Овим Предлогом одлуке, износ планиран Програмом инвестиционих активности Јавног предузећа „Спортски и пословни центар Војводина“ Нови Сад за 2023. годину од 242 милиона динара замењује се износом од 202,5 милиона динара.

Наведеним средствима обухваћене су санација и реконструкција отворених базена на „Сајмишту“ у износу од 5 милиона динара без ПДВ-а, дела инсталациjа у инсталационом каналу на „Спенсу” у износу од 20 милиона динара без ПДВ-а, затим постављање расвете и видео надзора на СЦ “Саjмииште” у износу од 15 милиона динара без ПДВ-а, санациjа струјно напонског построjења трафостанице бр.2 у износу од 9,5 милиона динара без ПДВ-а, израда пројектно техничке и инвестиционе документације за доградњу и реконструкцију објекта СПЦ „Војводина“ у износу од 150 милиона динара са ПДВ-ом и набавка и испорука инсталација професионалног такмичарског сета за одбојку у износу од 3 милиона динара.

На данашњој седници Савет је прихватио и Предлог решења о давању сагласности на Одлуку о изменама Програма пословања Јавног предузећа „Спортски и пословни центар Војводина“ Нови Сад за 2023. годину.

Разлог за измену Програма пословања овог Предузећа за 2023. годину je неопходност измене Плана јавних инвестициjа Града Новог Сада у периоду 2023-2025 године јер су одобрена средства из Буџета Републике Србиjе (Министарство туризма и омладине) у износу од 30 милиона динара намењене за реализациjу проjекта санациjа и реконструкциjа отворених базена на “Саjмишту” као и због одобрених средстава из Буџета АП Воjводине у износу од 28.446.986,40 динара са ПДВ-ом намењених комплетноj замени дотраjалог спортског паркета у малој дворани и уградњи новог у складу са важећим стандардима ФИБА и ИХФ спортских асоцијација.

О прихваћеним предлозима расправљаће одборнице и одборници на седници градског парламента заказаној за 25. јул 2023. године.