Чланице и чланови Савета за комуналне делатности су на данас одржаној седници већином гласова прихватили Предлог одлуке о  отуђењу неизграђеног грађевинског земљишта у јавној својини Града Новог Сада, у јавну својину Аутономне покрајине Војводине, непосредном погодбом, без накнаде.

Овим Предлогом одлуке обувата се пренос права jавне своjине на катастарскоj парцели броj  З653/9 К.О. Нови Сад II, у површини од 1753 m2, са Града Новог Сада на Аутономну покраjину Воjводину, без накнаде ради реализациjе инвестициjе-изградња обjекта студентског ресторана са пратећим садржаjем у Новом Саду у циљу привођења намени предметног локалитета  сходно важећој планској документацији. На предметној парцели планира се изградња нове транформаторске станице „Илије Ђуричића“ са припадајућим 20 kV и 0,4 kV водовима.

На данашњој седници прихваћен је Предлог решења о измени Решења о образовању Градског штаба за ванредне ситуације Града Новог Сада и именовању команданта, заменика команданта, начелника и чланова Градског штаба за ванредне ситуације Града Новог Сада, којим је за начелника Градског штаба за ванредне ситуације Града Новог Сада предложен пуковник полиције Стојан Миловац, начелник Управе за ванредне ситуације у Новом Саду.

Савет је прихватио и  Предлог решења о именовању вршиоца дужности директора Јавног комуналног предузећа за одржавање стамбених и пословних простора „Стан“ Нови Сад, којим је за вршиоца дужности директора Јавно комуналног предузећа за одржавање стамбених и пословних простора „Стан“ Нови Сад предложен проф. др Саша Игић, доктор пољопривредних наука из Новог Сада.