Чланови Савета за здравствену заштиту, социјалну заштиту и бригу о деци и породици су на данашњој седници усвојили Предлог одлуке о изменама Одлуке о правима на финансијску подршку породици са децом.

Овим Предлогом одлуке, а имаjући у виду да се у наредном периоду очекуjе завршетак изградње три нова обjекта Предшколске установе ,,Радосно детињство“, чиjим отварањем ће се смањити листа чекања на упис деце у Предшколску установу „Радосно детињство“, уређено је да почев од 1. септембра 2024. године, право на финасијску подршку породици са децом уписаном у приватну предшколску установу може да оствари породица чије дете не може да се упише у Предшколску установу „Радосно детињство“, због недовољних капацитета ове установе.

Такође, овим Предлогом одлуке уређено је да финансијску подршку родитељ, према редоследу подношења захтева, може да оствари од првог дана наредног месеца од дана подношења захтева до утврђеног броја деце за коју се обезбеђује  финасијска подршка у радној години. Уколико се у току радне године актом Градског већа Града Новог Сада повећа броj деце за коју се обезбеђуjе финансијска подршка, право на финансиjску подршку признавало би се од првог дана наредног месеца од дана ступања на снагу акта Градског већа. Предлогом одлуке уређена je обавеза приватних предшколских установа да Градској управи за социjалну и дечиjу заштиту месечно достављаjу извештај о деци коjа су исписана из установе.

Прихваћени предлог упућен је Скупштини Града на даље разматрање.