Чланови Савета за комуналне делатности прихватили су на данашњој седници Извештај о реализацији Програма пословања ЈГСП „Нови Сад“ за 2022. годину и упутили га Скупштини Града Новог Сада на разматрање. На данашњој седници прихваћен је и Предлог одлуке о  изменама и допунама Одлуке о Програму уређивања грађевинског земљишта за ову годину, потом Предлог одлуке о изменама Oдлуке о Прoгрaму финансирања одређених комуналних делатности, као делатности од локалног интереса у 2023. години, Предлог одлуке о  изменама Одлуке о Програму одржавања објеката путне привреде за 2023. годину, Предлог одлуке о изменама Одлуке о Програму изградње објекта за потребе Дома здравља „Нови Сад“ на Видовданском насељу за ову годину, Предлог одлуке о изменама и допуни Одлуке о уређењу Града Новог Сада и Предлог одлуке о изменама и допунама Одлуке о обављању комуналне делатности управљање гробљима и погребне услуге.

Чланови и чланице Савета прихватили су и предлоге одлука о програмима инвестиционих активности градских јавно-комуналних предузећа за ову годину, међу којима су „Новосадска топлана“, „Водовод и канализација“, „Тржница“, „Лисје“, „Градско зеленило“, „Чистоћа“, „Зоохигијена и Ветерина Нови Сад“, „Паркинг сервис“, као и Предлог одлуке о изменама Oдлуке о Прoгрaму инвестиционих активности на изградњи регионалног центра за управљање отпадом, у 2023. години.

Такође, прихваћени су и предлози решења о давању сагласности на одлуке о изменама програма пословања градских предузећа за ову годину, међу којима су „Новосадска топлана“, „Водовод и канализација“, „Тржница“, „Лисје“, „Градско зеленило“, „Чистоћа“, „Информатика“, „Стан“, „Зоохигијена и Ветерина Нови Сад“, ЈГСП „Нови Сад“, „Пут“ и „Паркинг сервис“.

На данашњој седници прихваћени су и Предлог одлуке о  отуђењу неизграђеног грађевинског земљишта у јавној својини Града Новог Сада, у јавну својину АП Војводине, непосредном погодбом, без накнаде, потом Предлог решења о давању сагласности на Нацрт анекса II Уговора о концесији за пројектовање, изградњу, управљање и одржавање јавне гараже на територији Града Новог Сада за Партију 2 – Пројектовање, изградња, управљање и одржавање јавне гараже на углу Успенске и Шафарикове улице, број ОПУ: 1716/2020 од 04. септембра 2020. године, Предлог решења о измени Решења о образовању Градског штаба за ванредне ситуације Града Новог Сада и именовању команданта, заменика команданта, начелника и чланова Градског штаба за ванредне ситуације Града Новог Сада и Предлог решења о именовању вршиоца дужности директора Јавног комуналног предузећа за одржавање стамбених и пословних простора „Стан“ Нови Сад.

О прихваћеним предлозима расправљаће одборнице и одборници на наредој седници градског парламента.