На данашњој седници Комисије за представке и предлоге присуствовао је већи број суграђана који су усменим путем изнели своје представке.

Већина представки односи се на решавање комуналних проблема у разним деловима града. Суграђанка из Улице сељачких буна на Новом Насељу пожалила се на нехигијену око контејнера који су оштећени, па се смеће, па чак и грађевински отпад, баца поред контејнера. Како је навела, свесна је да те контејнере, као и клупе и канте за смеће, уништавају сами суграђани, па је замолила за појачан надзор комуналне инспекције. Она је такође изнела предлог да се у центру града постави јавна чесма, која би пролазницима добро дошла у овим летњим данима, као и током читаве године.

Неке од представки односе се на оштећења личне имовине, дрвећа, искиданих електричних каблова и слично, до којих је дошло приликом недавних непогода и указивање на могуће повреде уколико се та оштећења не отклоне.

На седници су разматрани и одговори на претходно поднете представке.

Градска управа за грађевинско земљиште и инвестиције поводом обраћања суграђанке са молбом за уклањање дечијег игралишта на Булевару краља Петра I одговорила је да се уклањање или измештање дечијег игралишта, с обзиром на то да увек изазива велико негодовање грађана, првенствено родитеља чија деца користе ове садржаје, обавља искључиво по изричитом захтеву надлежне Месне заједнице. Потребно је да се грађани обрате МЗ „Народни хероји” и уколико Савет месне заједнице подржи иницијативу за измештање дечијег игралишта, писаним путем обратиће се овој Управи, а стручне службе размотриће оправданост предметног захтева. Такође су напоменули да ова Управа не може да утиче на то да се спречи окупљање деце и одраслих на тој површини, али како кажу, разумевајући и људе који живе надомак једног оваквог акустичног простора где је галама интензивна и јака, упутили су их да се обрате Комуналној милицији, јер то спада у ремећење јавног реда и мира.

Поводом представке суграђанке о проблему угрожености пешака због недостатка обележених пешачких прелаза у Улици Филипа Вишњића, Градска управа за инспекцијске послове је одговорила да је изласком на лице места инспектор за контролу путева констатовао да на парној страни улице Филипа Вишњића у Новом Саду не постоји изграђена пешачка стаза у континуитету, па су станари комплекса зграда и парне стране улице приморани да прелазе на другу страну улице на непрегледном и небезбедном месту, и истог дана је о овом недостатку обавештена Градска управа за грађевинско земљиште и инвестиције. Из ове Управе је одговорено да је став стручних служби да је захтев за обележавање пешачког прелаза у Улици Филипа Вишњића, са парне стране, код кућног броја 2, оправдан, па ће у најкраћем временском периоду бити израђен саобраћајни пројекат, а затим ће издати налог одабраном извођачу радова да се предметни радови изврше.