Заменица председнице Скупштине Града Новог Сада Кристина Караић присуствовала је данас свечаном пријему ђака првака у Основној школи „Коста Трифковић“, свечаности које се одржавају у основним школама пред почетак нове школске године.

– Сваки почетак школске године, посебно за ђаке који први пут крећу у школу, један је од најважнијих тренутак у животу. Следи вам упознавање са новим друговима и другарицама, са учитељима и учитељицама, са новим просторима, новим знањима, новим искуствима и новим изазовима. Ја вам најискреније и из срца желим да вам све те нове ствари, нове околности, нове ситуације и појединости, због којих сте са правом узбуђени, остану у најлепшем могућем сећању – поручила је заменица председнице градског парламента ђацима првацима.

Она је додала да ђаци у школама треба да се осећају лепо и пријатно, али и да знају своје обавезе.

– Будите љубазни и добри једни према другима. Стекните добре и одговорне навике. Ако вам неко затражи, пружите му помоћ у стицању знања и учењу. Питајте своје учитеље кад нешто не знате, радо ће вам помоћи. Не завидите на успесима једни другима. Препознајте добре особине међусобом, прихватите их и примените. И будите весели и ведри. Пред вама је леп период одрастања, пред вама су пријатни, понекад изазовни, али свакако фантастични тренуци. Уживајте у њима – поручила је заменица председнице Скупштине Града Новог Сада Кристина Караић.

Она је родитељима ђака првака пожелела да уживају у срећи деце, док је учитељицама и учитељима пожелела успеха у раду.

Свечаним пријеми ђака првака у новосадске основне школе одржавају се данас у школама по граду, док од сутра, 1. септембра, ђаци крећу у нову школску годину.