Predsednica Skupštine Grada Novog Sada MSc Jelena Marinković Radomirović boravi u dvodnevnoj poseti slovenačkom gradu Lendavi, u okviru koje će se sastati sa predstavnicima ovog slovenačkog grada, ali i posetiti kulturne manifestacije koje se održavaju prvog vikenda septembra u ovom slovenačkom gradu.

Tokom razgovora sa gradonačelnikom Lendave Janezom Mađarom, predsednica novosadske Skupštine istakla je da je saradnja među gradovima bitna pre svega zbog povezivanja i zbližavanja ljudi.

– Prva poseta Lendavi usledila je prilikom predstavljanja Novog Sada kao Evropske prestonice kulture i tada smo sa saradnicima i kolegama iz Slovenije obišli vaš prelepi grad. Danas, dve godine od prve posete Lendavi, sa zadovoljstvom mogu da kažem da je prijateljstvo nastavljeno, da se dopunjuje, neguje i čuva. Za razliku od prve, kada je akcenat bio na kulturi, ova poseta odnosi se na vinsku proizvodnju i vina ovog kraja Slovenije. Srbija ima takođe odličnu ponudu vina i vinskog turizma i to je još jedna dodirna tačka dve zemlje, tačka gde možemo otvoriti vrata saradnje, razmeniti iskustva i doprineti boljoj poziciji svima onima koji se ovom privrednom granom bave – poručila je predsednica Skupštine Grada Novog Sada MSc Jelena Marinković Radomirović.

Tokom posete slovenačkom gradu, predsednica gradskog parlamenta obići će lendavski dovrac i galeriju koja se u njemu nalazi, a prisustvovaće i večernjem delu programa, na kojem će nastupiti folklorni ansambli iz Lendave i okoline.