Председница Скупштине Града Новог Сада MSc Јелена Маринковић Радомировић борави у дводневној посети словеначком граду Лендави, у оквиру које ће се састати са представницима овог словеначког града, али и посетити културне манифестације које се одржавају првог викенда септембра у овом словеначком граду.

Током разговора са градоначелником Лендаве Јанезом Мађаром, председница новосадске Скупштине истакла је да је сарадња међу градовима битна пре свега због повезивања и зближавања људи.

– Прва посета Лендави уследила је приликом представљања Новог Сада као Европске престонице културе и тада смо са сарадницима и колегама из Словеније обишли ваш прелепи град. Данас, две године од прве посете Лендави, са задовољством могу да кажем да је пријатељство настављено, да се допуњује, негује и чува. За разлику од прве, када је акценат био на култури, ова посета односи се на винску производњу и вина овог краја Словеније. Србија има такође одличну понуду вина и винског туризма и то је још једна додирна тачка две земље, тачка где можемо отворити врата сарадње, разменити искуства и допринети бољој позицији свима онима који се овом привредном граном баве – поручила је председница Скупштине Града Новог Сада MSc Јелена Маринковић Радомировић.

Током посете словеначком граду, председница градског парламента обићи ће лендавски доврац и галерију која се у њему налази, а присуствоваће и вечерњем делу програма, на којем ће наступити фолклорни ансамбли из Лендаве и околине.