Председницa Скупштине Града Новог Сада MSc Јелена Маринковић Радомировић борави у посети Источном Сарајеву, где се обележава Дана Града и крсна слава Свети Петар Дабробосански.

Током боравка председница Скупштине Града Новог Сада састала се са градоначелником Источног Сарајева Љубишом Ћосићем, као и преседником Скупштине Града Источно Сарајево Бранком Короманом.

– Везе Новог Сада и Источног Сарајева јаке су и нераскидиве. Крајем овог месеца навршава се две године од како су наша два града потписала споразум о сарадњи, чиме смо и институционално одредили токове наших блиских веза. А поред сарадње градских администрација, оно најбитније свакако јесте повезаност између људи која је истовремено залог за будуће нараштаје и генерације – поручила је председница новосадског парламента MSc Јелена Маринковић Радомировић.

Председница новосадске Скупштине је пренела поздраве и честитке градоначелника Новог Сада Милана Ђурића, истакавши да ће „у Новом Саду увек имати отвореног пријатеља, спремног на разговор, помоћ и подршку.“

– Ми смо један народ и као народ треба да негујемо нашу традицију, наше обичаје и наше културно наслеђе. Честитам вам дан Града и крсну славу Источног Сарајева – казала је MSc Јелена Маринковић Радомировић.

У оквиру обележавања Дана Источног Сарајева, као и прославе крсне славе града, одржано је низ манифестација, културно-уметничких програма и хуманитарних акција. Централни догађај прославе јесте Свечана академија у Културном центру Источног Сарајева, а данас се служила и Света архијерејска литургија.