Чланови Комисије за називе делова насељених места на данас одржаној седници разматрали су захтев Републичког геодетског завода за давање назива улицама у Новом Саду на подручју Mеснe заједницe „Адице“.

Прихваћен је предлог Историјског архива Града Новог Сада, да се улици Новој 40, дуж катастарске парцеле 4006/2 у Катастарској општини Ветерник да назив Ђурђевданска улица.

Ђурђевдан је једна од најчешћих слава код православних Срба и свехришћански празник који се прослава 6. маја, 23. априла по старојулијанском календару, у спомен на једног од девет великомученика и првих страдалника за хришћанску веру. Велико поштовање овај Светитељ ужива и код других балканских народа, нарочито код Горанаца и Рома.

Комисија је прихватила и предлог Историјског архива Града Новог Сада којим би Нова улица, дуж катастарске парцеле 4006/11 у Катастарској општини Ветерник, добила назив по проф. др Војиславу Марићу.

Војислав Марић је био српски математичар и редован члан Српске академије наука и уметности на Одељењу за математику, физику и гео-науке. Оставио је значајан траг у области математичке анализе, а много је допринео и у развитку наставе и научног рада из области математике на Факултету техничких наука Универзитета у Новом Саду.

Након што мишљење дају Национални савети мађарске, словачке и русинске националне мањине и Савет за међунационалне односе Града Новог Сада, а надлежни покрајински секретаријат да претходну сагласност, Скупштина града ће расправљати о прихваћеним предлозима.