Савета за јавни ред и мир и безбедност прихватио је данас Извештаја о стању безбедности саобраћаја на територији Града Новог Сада за период јануар – јун 2023. године и упутио га Скупштини Града Новог Сада на разматрање.

Извештај садржи податке о стању безбедности саобраћаја за прву половини 2023. године, као и поређење стања безбедности саобраћаја у претходном периоду. Према Извештају, током првих шест месеци ове године било је 976 саобраћајних незгода, од чега су тешке телесне повреде задобиле 89 лица, лако телесно повређених 483 и осморо лица је погинуло.

Извештај садржи и основне показатеље стања безбедности сабраћаја, расподелу саобраћајних незгода по месецима, данима и часовима, просторну расподелу саобраћајних незгода у однос на државне путеве и улице, као и просторну анализу у односу на конкретне деонице и улице где се догађају саобраћајне незгоде. Такође, Извештајем су објашњене спроведене мере и активности које за циљ имају унапређење безбедности саобраћаја на територији Града Новог Сада.

О прихваћеном Извештају расправљаће одборнице и одборници на наредној седници Скупштине Града Новог Сада.