Савет за урбанизам, пословни простор и стамбену подршку прихватио је данас Предлог плана генералне регулације општеградског центра јужно од Футошког пута у Новом Саду и упутио га Скупштини Града Новог Сада на разматрање. На данашњој седници прихваћени су још и Предлог плана детаљне регулације подручја источно од приступног пута за гробље на Алибеговцу у Петроварадину, потом Предлог плана детаљне регулације пословања дуж Темеринске улице, а северно од Улице Паје Радосављевића у Новом Саду, Предлог плана детаљне регулације простора „Ливаде I“ на Алибеговцу у Сремској Каменици, Предлог плана детаљне регулације радне зоне северно од Државног пута А1 (Е-75) у Каћу, Предлог одлуке о изменама и допунама Плана генералне регулације Клиничког центра Војводине у Новом Саду (локалитет Клинике за стоматологију Војводине) и Предлог одлуке о изменама и допунама Плана детаљне регулације Универзитетског комплекса у Новом Саду (правила уређења и грађења за објекат ПМФ).

Чланови Савета прихватили су и Информација о степену усклађености планираних и реализованих активности из програма пословања јавних и јавно комуналних предузећа чији је оснивач Град Нови Сад за период 01. јануар – 30. јун 2023. године, затим Предлог решења о размени непокретности непосредном погодбом између Града Новог Сада и инвеститора „GRA-VET INVEST“ doo Novi Sad, Предлог решења о давању на коришћење непокретности у јавној својини Града Новог Сада Аутономној покрајини Војводини за потребе Универзитета у Новом Саду – Академијe уметности Нови Сад, без накнаде и Предлог решења о давању на коришћење непокретности у јавној својини Града Новог Сада Аутономној покрајини Војводини за потребе Завода за хитну медицинску помоћ Нови Сад, Нови Сад, без накнаде.

О прихваћеним предлозима расправљаће одборници и одборнице на седници Скупштине Града Новог Сада, заказаној за понедељак, 16. октобра.