Секретар Црвеног крста Новог Сада Др Драган Лазић, бивша директорка Гимназије „Исидора Секулић“, професорка математике мр Ружица Вукобратовић и Новосадски сајам добитници су овогодишње Октобарске награде Града Новог Сада, док је Новембарска повеља за 2023. годину припала протојереју ставрофору Бранку Ћурчину, књижевнику мр Ненаду Шапоњи и Основној школи „Вук Караџић“, одлучено је на данашњој свечаној седници Скупштине Града Новог Сада.

Др Драгану Лазићу награда је додељена за резултате остварене у вишедецениjском хуманитарном раду, као животно опредељење за пружане помоћи и подстицање свих коjи деле идеале за доброчинство. Мр Ружици Вукобратовић Октобарска награда додељује се за изузетне резултате остварене у професионалном раду у Гимназиjи „Исидора Секулић“, на унапређењу образовно – васпитног рада, увођењу савремених технологиjа и успостављању и развоjу међународне сарадње у циљу одрживог развоjа школства. Октобарска награда додељује се Акционарском друштву за привређивање сајмова и изложби „Новосадски сајам“ Нови Сад, за изузетне резултате у раду и достигнуhа остварена у области привреде организациjом саjамских, конгресних и стручних манифестациjа, на коjима се, током сто година постоjања, cycpeћy знање и искуство.

Новембарска повеља за 2023. годину додељује се Основној школи „Вук Караџић“ за изузетне резултате постигнуте у области просвете и достигнуhа у образовно – васпитном раду, поводом 111 година од оснивања. Књижевнику мр Ненаду Шапоњи Новембарска повеља додељује се за остварења у области књижевног стваралаштва и резултате рада у савременоj српскоj поезиjи и издаваштву. Протојереју ставрофору Бранку Ћурчину Новембарска повеља додељује се за вишедецениjску посвећеност свештеничком позиву и давање изузетног доприноса изградњи и одржавању верских обjеката, раду са младима и оболелим од болести зависности, као и осветљавању историjе делова Новог Сада.

Октобарска награда додељује се поводом обележавања 23. октобра, Дана ослобођења Новог Сада у Другом светском рату, док се Новембарска повеља додељује поводом обележавања 9. новембра 1918. године, дана када је српска војска ослободила Нови Сад и 25. новембра 1918. године, дана када је Велика Народна Скупштина Срба, Буњеваца и других Словена Баната, Бачке и Барање, донела Одлуку о присаједињењу Војводине Краљевини Србији.

Висока градска признања биће уручена овогодишњим лауреатима на свечаности у Градској кући.