Градоначелник Новог Сада Милан Ђурић заједно је са председницом Скупштине Града Новог Сада MSc Јеленом Маринковић Радомировић присуствовао полагању венаца на Спомен гробљу поводом обележавања 23. октобра – Дана ослобођења града Новог Сада.

У знак сећања на пaле бoрце Нaрoднooслoбoдилaчкoг рaтa од 1941. до 1945. гoдинe, венце су положили и представници Јужнобачког управног округа, Градског одбора Савеза удружења бораца НОР-а, представници Војске Србије и Организације резервних војних старешина Града Новог Сада.

– Обележавањем 23. октобра, посебно значајног датума за Нови Сад, сваке године одајемо почаст нашим прецима који су животима платили ослобађање нашег града. Док се сећамо тих тужних догађаја и страдања од пре 79 година, можемо и да сагледамо да ли смо као њихови наследници, учинили све да будемо вредни те жртве и достојни ове слободе коју живимо. Нови Сад је данас модеран, европски град који се непрестано развија и напредује, где владају мултикултуралност и слога и где се негује антифашистичка традиција.

Зато је важно да ту слободу очувамо и да млађе генерације подсећамо на то, да су они чији смо потомци, положили несагледиво велике жртве – изјавио је Милан Ђурић честитавши Новосађанима 23. октобар.

Председник градске организације СУБНОР Милован Вујић указао је на значај обележавања Дана ослобођења Новог Сада.

– Захваљујући Југословенској народној армији и борцима Совјетског савеза, 23. октобра 1944, слобода је умарширала у наш град. Честитам свима овај празник, дан када је Нови Сад добио слободу у којој и данас живи. Не смемо никада заборавити наше јунаке –  рекао је Милован Вујић.