Удружење пензионера Града Новог Сада прославило је данас 77 година постојања, а свечаност поводом обележавања рођендана Удружења прослављено је у Дому пензионера у Каћу. Свечаности је присуствовала и председница Скупштине Града Новог Сада MSc Јелена Маринковић Радомировић, која је чланицама и члановима Удружења пензионера Града Новог Сада честитала 77 година рада,

истакавши да је реч о добро уређеној и здравој организацији, која својим многобројним члановима пружа помоћ и подршку.

– Од заштите и унапређења положаја пензионера, пружања адекватне помоћи, организовање разних делатности и едукација, као и свих оних активности које доприносе бољем друштвеном и културном животу пензионера. У свим тим пословима Град Нови Сад вам је искрен и поуздан партнер. Ми знамо колико су пензионери допринели да наше друштво стане на ноге, да се изгради, опорави и развије у слободну земљу, у слободан град какав је данас Нови Сад – поручила је MSc Јелена Маринковић Радомировић.

Председница новосадске Скупштине је подсетила да Град од 2016. године интензивно брине о реконструкцији, адаптацији и изградњи објеката намењених домовима пензионера, а један од таквих је управо Дом пензионера у Каћу.

– Настојимо да пензионерима у што већој мери живот учинимо лакшим, лепшим и комфорнијим и трудимо се да увек будемо уз пензионере – закључила је председница градског парламента.

Присутнима на свечаности се обратила и председница Удуржења пензионера Града Новог Сада Милена Жарковић, која је казала да је сарадња са Градом одлична, а да је Удружење постало институција која својим члановима пружа помоћ.

Свечаности је присустовала и чланица Градског већа за социјалну заштиту и бригу о породици и деци Данијела Костић, као и почасни председник Удружења пензионера Града Новог Сада Момо Чолаковић, којем је уручена повеља Удружења. Током прославе 77 година рада Удружења у Дому пензионера у Каћу одржан је и пригодан културни програм.