Чланови Савета за урбанизам, пословни простор и стамбену подршку прихватили су на данашњој седници Предлог одлуке о измени Одлуке о прибављању, располагању и управљању непокретностима у јавној својини Града Новог Сада, Предлог одлуке о изменама и допунама Одлуке о давању у закуп пословног простора у јавној својини Града Новог Сада, Предлог одлуке о отуђењу станова из јавне својине Града Новог Сада у Ветернику у улици Милана Тепића бр. 20, 20А, 22 и 22А, који су додељени у закуп избеглим лицима и Предлог одлуке о изменама и допунама Плана детаљне регулације блокова између Булевара цара Лазара и улица Цара Душана, Атанасија Гереског и Ђорђа Сервицког у Новом Саду (локалитет на парцелама бр. 4142 и 4143, КО Нови Сад II).

На данашњој седници прихваћен је и Предлог одлуке о изменама и допунама Одлуке о финансирању стамбене подршке Града Новог Сада у 2023. години, затим Предлог одлуке о изменама Одлуке о Програму инвестиционих активности за 2023. годину које спроводи Градска управа за имовину и имовинско-правне послове Града Новог Сада, Предлог одлуке o преносу права јавне својине Републике Србије у јавну својину Града Новог Сада, без накнаде и      Предлог одлуке о преносу права јавне својине Града Новог Сада у јавну својину Аутономне покрајине Војводина, без накнаде.

Савет је приватио и заједно са осталим прелозима проследио на даље одлучивање Предлог решења о давању на коришћење непокретности у јавној својини Града Новог Сада Аутономној покрајини Војводинa за потребе Завода за хитну медицинску помоћ Нови Сад, Нови Сад, без накнаде, Предлог решења о давању на коришћење непокретности у јавној својини Града Новог Сада, Установи за културу и образовање Културни центар „Младост“ Футог и      Предлог решења о давању на коришћење непокретности у јавној својини Града Новог Сада, Месној заједници „Буковац“.