Чланице и чланови Савета за урбанизам, пословни простор и стамбену подршку прихватили су на данашњој седници Предлог одлуке о изради измена и допуна Плана генералне регулациjе простора за мешовиту намену између Булевара Европе, Булевара цара Лазара, улица Стражиловске и Жарка Зрењанина, Булевар Михаjла Пупина, улица Jевреjске и Футошке у Новом Саду (локалитет на парцелама бр. 2967, 2966 и др. у К.О. Нови Сад II).

Овим Предлогом одлуке обухватиће се целе парцеле бр. 2967, 2966, 2969, 2971 и делови парцела бр. 2964, 2980, 4393/1 и 7806/9 у Катастарскоj општини Нови Сад II, површине 0,35 hа. Обухваћени простор je позициониран на углу улица Теодора Павловића, Цара Душана и Браће Кркљуш.

Услови и смернице за уређење и грађење обухваћеног подручjа дефинисани су Генералним урбанистичким планом Града Новог Сада до 2030. године, коjим je обухваћени простор претежно намењен за општеградски центар, породично становање и jавну саобраћаjну површину и Планом генералне регулациjе простора за мешовиту намену између Булевара Европе, Булевара цара Лазара, улица Стражиловске и Жарка Зрењанина, Булевара Михаjла Пупина, улица Jевреjске и Футошке у Новом Саду којим je обухваћени простор претежно намењен за општеградски линиjски центар спратности П+1+Пк-П+2+ПК, трансформаторску станицу и jавну саобраћаjну површину.

Прихваћени предлог биће прослеђени градском парламенту на даље разматрање и усвајање.