Чланови Савета за комуналне делатности су на данас одржаној седници већином гласова прихватили Предлог одлуке о изменама Одлуке о Програму уређивања грађевинског земљишта за 2023. годину, Предлог одлуке о изменама Oдлуке о Прoгрaму финансирања одређених комуналних делатности, као делатности од локалног интереса у 2023. години, Предлог одлуке о изменама Одлуке о Програму коришћења средстава за заштиту од пожара за 2023. годину, Предлог одлуке о изменама Одлуке о Програму инвестиционих активности у циљу одржавања чистоће на јавним површинама за 2023. годину и Предлог одлуке о изменама Oдлуке о Прoгрaму инвестиционих активности на изградњи регионалног центра за управљање отпадом у 2023. години.

На данашњој седници прихваћен је и Предлог одлуке о изменама Одлуке о Програму инвестиционих активности ЈКП „Водовод и канализација“ Нови Сад и текућег одржавања водовода и канализације за 2023. годину, затим Предлог одлуке о изменама Одлуке о Програму инвестиционих активности и услуга из делатности ЈКП „Чистоћа“ Нови Сад за 2023. годину, Предлог одлуке о изменама Одлуке о Програму инвестиционих активности и услуга из делатности ЈКП „Градско зеленило“ Нови Сад за 2023. годину и Предлог одлуке о изменама Одлуке о Програму инвестиционих активности ЈГСП „Нови Сад“, Нови Сад за 2023. годину.

Савет је усвојио предлоге решења о давању сагласности на Одлуку о изменама Програма пословања новосадских јавно кумуналних предузећа за 2023. годину и то, „Водовода и канализације“, „Чистоће“, „Градског зеленила“, „Стана“ и Јавног градског саобраћајног предузећа „Нови Сад“.

Чланице и чланови Савета прихватили су и заједно са осталим предлозима упутили Скупштини Града Новг Сада на даље разматрање Предлог одлуке о спровођењу јавног конкурса за избор директора Јавног комуналног предузећа за одржавање стамбених и пословних простора „Стан“ Нови Сад са текстом огласа о јавном конкурсу за избор директора Јавног комуналног предузећа за одржавање стамбених и пословних простора „Стан“ Нови Сад и Предлог решења о именовању директора Јавног комуналног предузећа „Водовод и канализација“ Нови Сад.