Чланови Савета за културу и информисање на данас одржаној седници прихватили су Предлог одлуке о измени и допунама Одлуке о начину, мерилима и критеријумима за суфинансирање пројеката изградње, одржавања и обнове верских објеката на територији Града Новог Сада, Предлог програма спровођења мера техничке заштите на културним добрима које уживају претходну заштиту у Граду Новом Саду, Предлог одлуке о образовању Одбора за спровођење Одлуке о постављању бисте Сави Вукосављеву у Новом Саду и Предлог одлуке о образовању Одбора за спровођење Одлуке о постављању скулптуралног дела Захарију Орфелину у Новом Саду.

На данашњој седници прухваћени су предлози решења о давању сагласности на одлуку о изменама Програма рада новосадских установа културе за 2023. годину и то, Културног центра Нови Сад, Завода за заштиту споменика културе Града Новог Сада, Градске библиотеке у Новом саду, Музеја Града Новог Сада, Историјскох архива Града Новог Сада, Стеријиног позорја, Позоришта младих, Новосадског позоришта – Újvidéki Szinház,  Мађарског културног центра „Петефи Шандор“ – Petőfi Sándor Magyar Művelődési Központ Újvidék и Новосадског дечијег културног центра.

Савет је прихватио и Предлог решења о давању сагласности на Oдлуку о изменама Програмa рада Установе за израду таписерија “Атеље 61”, Петроварадин за 2023. годину, затим Предлог решења о давању сагласности на Oдлуку о изменaма Програмa рада Установе за културу и образовање Културни центар “Младост”, Футог за 2023. годину, Предлог решења о давању сагласности на Oдлуку о изменaма  Програмa рада  Културног центра “Руменка”, Руменка за 2023. годину и Предлог решења о давању сагласности на Oдлуку о изменама Програмa рада Установе за културу и образовање Културни центар “Кисач”, Кисач за 2023. годину.

Прихваћени предлози биће прослеђени градском парламенту на даље разматрање и усвајање.