На данашњој седници Комисије за представке и предлоге разматрано је више усмених представки које су суграђани изнели непосредно пред Комисијом, али и писане које суграђани упућују посредно, поштом. Такође, разматрано је и више одговора пристиглих на раније поднете представке, а који ће бити упућени на адресе суграђана који су их поднели.

Суграђанин из Улице Бранка Ћопића замолио је да се разморти постављање успоривача брзине (лежећи полицајац) у тој улици, како је прецизирао, на потезу „од мостића до маркета Шестица, најбоље у делу око Улице Михајла Лалића“. Према његовим речима, проток саобраћаја је у претходне три године вишеструко већи због велике градње у Адицама, превасходно у Улици Десанке Максимовић, а вози се, неретко, и по 80-100км/х. На том делу је већ било више удеса, а небезбедност повећава и непостојање тротоара са парне стране, као и непостојање пешачких прелаза.

Суграђанка са Подбаре из Улице Филипа Вишњића обратила се Комисији по други пут, јер, како је навела, на њену представку у којој је указала на проблем непостојања пешачког прелаза између Улице Марка Миљанова и Трга Саве Вукосављева, у августу је одговорено да је захтев основан и да ће прелаз ускоро бити обележен. Како наводи, то још није учињено. Осим тога, указала је да између броја 15 и 17 у Улици Филипа Вишњића не постоји тротоар, јер је уништен, па су грађани приморани да претрчавају на другу страну, јер се тамо налази продавница, али и контејнери, а саобраћај је веома фреквентан, па је прелазак ризичан и несигуран. Уједно је ту и последња станица аутобуса на линији број 6 – наводи ова суграђанка.

На претходно поднету представку становника Петроварадина, са примедбом на одвођење атмосферских вода у Улици Рачког код кућног броја 69, из Градске управе за грађевинско земљиште и инвестиције обавестили су да ће из Стручне службе извршити теренски обилазак, сагледати обим и врсту радова које је потребно извести и размотрити могућност приступању активностима у циљу решавања проблема одвођења атмосферских вода са предметног локалитета, а у складу са приоритетима, расположивим средствима и капацитетима извођача радова.