Део Јединственог бирачког списка за територију Града Новог Сада изложен је у седишту Групе за вођење и ажурирање бирачког списка Градске управе за опште послове Града Новог Сада, Нови Сад, Трг младенаца број 7.

Увид у део Јединственог бирачког списка врши се путем рачунарске опреме уношењем јединственог матичног броја грађана у циљу провере да ли је грађанин уписан у бирачки списак и да ли су уписани подаци тачни.

Захтеви за промене у делу Јединственог бирачког списка, грађани са пребивалиштем на територији Града Новог Сада, односно интерно расељена лица са боравиштем на територији Града Новог Сада, могу поднети Градској управи за опште послове Града Новог Сада, до закључења бирачког списка односно до 1. децембра 2023. године у 24.00 часа.

Захтеви за промене у делу Јединственог бирачког списка, уз одговарајуће доказе, подносе се Градској управи за опште послове Града Новог Сада сваког дана (радним данима и викендом) у Новом Саду, Трг младенаца 7, у времену од 8.00 до 20.00 часова.

Од 2. децембра до 14. децембра 2023. године, упис, брисање, измене и допуне или исправке бирачког списка обављаће се на основу решења Министарства државне управе и локалне самоуправе.

Од проглашења изборне листе, право на увид и подношење захтева за промене у бирачком списку има и подносилац изборне листе или лице које он овласти по истом поступку по коме то право имају и грађани. Уз захтеве се прилажу овлашћење и потребни докази.

Грађани могу од дана расписивања избора за посланике у Скупштину Аутономне покрајине Војводине, најкасније 5 дана пре закључења бирачког списка, односно до 25. новембра 2023. године у 24.00 часа, поднети захтев да се у бирачки списак упише податак да ће на предстојећим изборима гласати према месту боравишта у земљи.

У поступку вршења увида у бирачки списак лице овлашћено за ажурирање бирачког списка, лице за пружање техничке подршке Градске управе за опште послове Града Новог Сада и овлашћено лице подносиоца изборне листе, дужни су да поступају у складу са законом којим се уређује заштита података о личности.

Увид у Јединствени бирачки списак може се извршити и електронским путем на званичној интернет страници Министарства државне управе и локалне самоуправе www.mduls.gov.rs/registri/jedinstveni-biracki-spisak, уношењем података о јединственом матичном броју грађана.