На данашњој седници Комисије за представке и предлоге чланице и чланови су разматрали усмене представке које су суграђани изнели непосредно пред Комисијом. Такође, разматрано је и више одговора пристиглих на раније поднете представке, а који ће бити упућени на адресе суграђана који су их поднели.

Суграђанин из Фрушкогорске улице пожалио се на, како тврди, бесправно узурпирање локала у приземљу њихове зграде, у којем се налази кафана. Према његовим речима, из кафане се чује велика бука, гласна музика траје до дубоко у ноћ, а неретко се ремети јавни ред и мир. Станари зграде су потписали петицију у којој траже од надлежних да се кафана затвори, а локал, који је бесправно узурпиран, стави станарима на располагање. Комисија је једногласно донела закључак да се представка проследи Градској управи за имовину и имовинско-правне послове као и ГУ за инспекцијске послове.

Житељ са Клисе, из Колубарске улице, поставио је питање када ће се извршити регулација њихове улице да би могла комунално да се опреми, јер је, како наводи, сада потпуно неусловна за живот услед делимичне експропријације. Ова представка биће упућена ГУ за грађевинско земљиште и инвестиције, Градској управи за имовину и имовинско-правне послове и Градском правобранилаштву.

Суграђанин са Салајке поставио је питање зашто се не одржава зелена површина на углу Теодора Мандића и Граничарске улице која је недавно уређена у оквиру пројекта „Европска престоница културе Нови Сад – Ново место“. Како је навео, постављени мобилијар је већ девастиран, траву нико не коси и не одржава се зеленило.

На седници су разматрани и пристигли одговори на раније поднете представке и они ће бити прослеђени суграђанима на кућне адресе.