Чланови Савета за урбанизам, пословни простор и стамбену подршку су на данас одржаној седници већином гласова прихватили Предлог плана генералне регулације мреже система за јавно узбуњивање на територији Града Новог Сада, Предлог одлуке о изменама и допунама Плана генералне регулације Мишелука са Рибњаком (локалитет намењен вишепородичном становању уз Институтски пут у Сремској Каменици), Предлог одлуке о изменама и допунама Плана генералне регулације зоне реконструкције у наслеђеним амбијенталним целинама у Новом Саду (локалитет североисточно од Улице Филипа Вишњића), Предлог плана детаљне регулације „Буковачки пут II“ у Петроварадину и Предлог плана детаљне регулације породичног становања источно од Буковачког пута и дела подручја „Ширине I“ у Петроварадину.

На данашњој седници прихваћен је  Предлог одлуке о изменама и допунама Плана детаљне регулације блокова око Улице Данила Киша у Новом Саду (локалитет у Улици Љермонтова број 4), затим Предлог одлуке о изменама и допунама Плана детаљне регулације Универзитетског комплекса у Новом Саду (локалитет на парцели број 3657 КО Нови Сад II и др.), Предлог одлуке о изради измена и допуна Плана генералне регулације зоне реконструкције у наслеђеним амбијенталним целинама у Новом Саду (локалитет између улица Венизелосове и Филипа Вишњића), Предлог одлуке о изради измена и допуна Плана генералне регулације Сремске Каменице са окружењем (локалитету верског комплекса) и Предлог одлуке о изради измена и допуна Плана генералне регулације Мишелука са Рибњаком (усклађивање са плановима вишег реда и др.).

Савет је прихватио и Предлог одлуке о Програму стамбене подршке доделом станова у јавној својини Града Новог Сада у Новом Саду у Улици Кисачка број 55., потом Предлог решења о давању на коришћење непокретности у јавној својини Града Новог Сада Аутономној покрајини Војводини за потребе Универзитета у Новом Саду – Академија уметности Нови Сад, без накнаде, Предлог одлуке о Програму инвестиционих активности за 2024. годину, које спроводи Градска управа за имовину и имовинско-правне послове Града Новог Сада, Информација о степену усклађености планираних и реализованих активности из програма пословања јавних и јавно комуналних предузећа чији је оснивач Град Нови Сад за период 01. јануар – 30. септембар 2023. године и Предлог решења о давању сагласности на Одлуку о изменама Програма рада Стамбене агенције Града Новог Сада за 2023. годину.