На данашњој седници Савета за здравствену заштиту, социјалну заштиту и  бригу о деци и породици разматрани су и прихваћени Предлог решења о давању сагласности на Одлуку о изменама Програма рада и развоја Апотекарске установе Нови Сад за 2023. годину, Предлог одлуке о Програму стамбене подршке доделом станова у јавној својини Града Новог Сада у Новом Саду у Улици Кисачка број 55, Предлог одлуке о умањењу обавеза плаћања комуналних услуга борцима у 2024. години, Предлог одлуке о утврђивању критеријума за умањење обавеза плаћања комуналних услуга породицама са троје и више деце у 2024. години, Извештај о реализацији Одлуке о прихватању измирења неизмирених обавеза здравствених установа чији је оснивач Град Нови Сад, Извештај о раду Надзорног одбора Апотекарске установе Нови Сад за 2023. годину и Анализа „Здравствено стање становништва Града Новог Сада 2022. године“ Института за јавно здравље Војводине.

Измене Програма рада и развоја Апотекарске установе Нови Сад за 2023. годину извршене су на основу реализације за првих шест месеци пословања и процене остварења сопствених прихода до краја текуће године, на основу чега је извршено усклађивање појединих врста расхода и издатака, водећи рачуна да се могу реализовати из планираног остварења прихода и примања – речено је на седници.

Предлогом одлуке о Програму стамбене подршке доделом станова у јавној својини Града Новог Сада у Новом Саду у Улици Кисачка број 55 утврђен је Програм стамбене подршке доделом станова у јавној својини Града Новог Сада у Новом Саду у улици Кисачка број 55, који је саставни одлуке, утврђени су станови у јавној својини Града Новог Сада који се додељују као вид стамбене подршке, као и лица којима се станови додељују, услови под којима се додељују и друга питања од значаја за овај вид стамбене подршке – речено је приликом образлагања.

Предложеном одлуком предвиђено је да је корисник стамбене подршке, лице које је држављанин Републике Србије и има пребивалиште на територији Града Новог Сада, које је без стана или породичне куће, а које нема довољно средстава да обезбеди стан или породичну кућу на тржишту за себе или за себе и своје породично домаћинство, а које је ратни војни инвалид, односно борац I категорије који је био учесник рата на територији АП Косово и Метохија у периоду од 24. марта 1999. године до 26. јуна 1999. године, и испуњава услове утврђене законом којим се уређује област становања и одржавања зграда и Одлуком о додели стана или породичне куће као вид стамбене подршке – објашњено је.

Сви предлози биће упућени на даље разматрање и усвајање на наредној седници Скупштине Града која је заказана за 7. децембар.