На седници Савета за економски развој града разматрани су Предлог плана развоја Града Новог Сада за период 2023 – 2030. Године, Предлог решења о давању сагласности на Одлуку Скупштине Друштва са ограниченом одговорношћу Пословни инкубатор Нови Сад – Business incubator Novi Sad о расподели добити за 2022. годину и Предлог решења о давању сагласности на Одлуку о изменама Програма рада Туристичке организације Града Новог Сада са Финансијским планом и Планом промотивних активности Града Новог Сада за 2023. годину.

План развоја представља кровни плански документ, документ развојног планирања, најширег обухвата и највишег значаја за Град Нови Сад. Усклађен је са Агендом 2030, и као свеобухватан стратешки документ, представља основу за доношење других планских аката на нивоу Града Новог Сада, као што су стратегије, програми, акциони планови, средњорочни планови и друго – речено је на седници.

Како је објашњено, тематске радне Групе, представљале су оперативно тело за израду Плана развоја Града Новог Сада, дефинисале су предлог Плана и упутиле га Координационом телу на усаглашавање. Haкон усаглашавања, Координациони тим се сагласио са Нацртом плана развоја Града Новог Сада за период 2023 – 2030. године који се састоји из следећих области: Увод, Преглед и анализа пocтojећег стања и развојна позиција Града Новог Сада, Визија, Приоритетни циљеви развоја и мере за спровођње Плана развоја Града, Оквир за спровођење, праћење и извештавање и Финансирање Плана.

Сви предлози прихваћени су једногласно и биће прослеђени на наредну седницу Скупштине Града на даље разматрање и усвајање.