Чланови Савета за јавни ред и мир и безбедност прихватили су на данашњој седници  Предлог одлуке о Програму коришћења средстава за заштиту од пожара за 2024. годину и Предлог одлуке о Програму инвестиционих активности на изградњи система за јавно узбуњивање на територији Града Новог Сада за 2024. године и упутили их Скупштини Града Новог Сада на разматрање.

Према Предлогу одлуке о Програму коришћења средстава за заштиту од пожара за 2024. годину, Програм обухвата набавку ватрогасних возила и то командно-логистичког возила са припадаjућом опремом и малог доставног возила и ватрогасног возила – аутоцистерна са припадаjућом опремом – наставак реализациjе из 2023. године. Средства за реализациjу Програма обезбеђуjу се из буџета Града Новог Сада за 2024. годину у износу од 38.500.000,00 динара.

Програм инвестиционих активности на изградњи система за јавно узбуњивање на територији Града Новог Сада за 2024. године обухвата израду пројектне документације за изградњу система за јавно узбуњивање на територији Града (са исходовањем дозвола, услова и др.). За реализацију Програма планирана су средства у буџету Града Новог Сада за 2024. годину у износу од 10.089.000,00 динара.

О прихваћеним предлозима расправљаће одборнице и одборници на наредој седници Скупштине Града Новог Сада.