Чланови Савета за комуналне делатности су на данас одржаној седници већином гласова прихватили Предлог одлуке о обезбеђивању средстава за реализацију Пројекта изградње пешачко-инспекцијске стазе на делу леве и десне обале канала Дунав-Тиса-Дунав у Новом Саду, Предлог одлуке о изменама Одлуке о Програму инвестиционих активности и услуга из делатности Јавног комуналног предузећа „Лисје“ Нови Сад за 2023. годину,       Предлог одлуке о изменама Одлуке о Програму инвестиционих активности Јавног комуналног предузећа „Водовод и канализација“ Нови Сад и текућег одржавања водовода и канализације за 2023. годину, Предлог решења о давању сагласности на Одлуку о изменама Програма пословања Јавног комуналног предузећа „Лисје“ Нови Сад за 2023. годину и Предлог решења о давању сагласности на Одлуку о измени Програма пословања Јавног комуналног предузећа „Водовод и канализација“ Нови Сад за 2023. годину.

На данашњој седници прихваћен је и Предлог одлуке о Програму уређивања грађевинског земљишта за 2024. годину, затим Предлог одлуке о Програму одржавања објеката путне привреде за 2024. годину, Предлог одлуке којом се предлаже отуђење неизграђеног грађевинског земљишта у јавној својини Републике Србије у јавну својину Града Новог Сада, непосредном погодбом, без накнаде, и то катастарску парцелу број 1974/5 К.О. Футог, површине 15093 m2, Предлог одлуке о Програму финансирања одређених комуналних делатности, као делатности од локалног интереса у 2024. години, Предлог одлуке о Програму коришћења средстава за заштиту од пожара за 2024. годину, Предлог одлуке о умањењу обавеза плаћања комуналних услуга борцима у 2024. години и Предлог одлуке о утврђивању критеријума за умањење обавеза плаћања комуналних услуга породицама са троје и више деце у 2024. години.

Савет је прихватио Предлог одлуке о Програму инвестиционих активности Јавног комуналног предузећа „Водовод и канализација“ Нови Сад и текућег одржавања водовода и канализације за 2024. годину, потом Предлог решења о давању сагласности на Одлуку о Програму инвестиционих улагања Јавног комуналног предузећа „Водовод и канализација“ Нови Сад и текућег одржавања водовода и канализације за 2024. годину, који се не финансира из буџета Града Новог Сада, Предлог одлуке о Програму инвестиционих активности на изградњи регионалног центра за управљање отпадом у 2024. години, Предлог одлуке о Програму инвестиционих активности на изградњи система за јавно узбуњивање на територији Града Новог Сада за 2024. године и Информацију о степену усклађености планираних и реализованих активности из програма пословања јавних и јавно комуналних предузећа чији је оснивач Град Нови Сад за период 01. јануар – 30. септембар 2023. године.

Чланице и чланови Савета прихватили су и заједно са осталим предлозима и информацијом упутили Скупштини Града Новг Сада на даље разматрање предлоге одлуке о Програму инвестиционих активности јавно комуналних предузећа за 2024. годину и то, „Новосадске топлане“, „Тржнице“, „Градског зеленила“, „Чистоће“, „Лисја“, „Стана“,   „Зоохигијене и Ветерине Нови Сад“, „Паркинг сервиса“ и Јавног градског саобраћајног предузећа „Нови Сад“.