Седница Скупштине Града Новог Сада одржаће се сутра, 7. децембра, са почетком у 10 часова, а на Дневном реду XLVI седнице наћи ће се скоро 60 тачака, међу којима је најважнија Одлука о буџету Града Новог Сада за 2024. годину. Буџет за наредну годину утврђен је у износу од 42.787.401.516,81 динара, док расходи и издаци буџета Града планирани за 2024. годину из свих извора финансирања износе 42.787,4 милиона динара.

Поред тога, највећи број тачака сутрашње седнице управо се односи на Одлуку о буџету Града Новог Сада и тиче се комуналних тема, па ће се тако пред одборницама и одборницима наћи предлог Одлуке о Програму уређивања грађевинског земљишта за 2024. годину, потом Предлог одлуке о Програму одржавања објеката путне привреде за наредну годину, као и Предлог одлуке о Програму финансирања одређених комуналних делатности, као делатности од локалног интереса за надолазећу годину. На одлуку о буџету надовезују се и тачке о програмима инвестиционих активности градских јавно-комуналних предузећа за 2024. годину.

Пред одборницима ће се наћи и Предлог плана развоја Града Новог Сада за период 2023 – 2030. године, акта који представља кровни плански документ, документ развојног планирања најширег обухвата и највишег значаја за Град Нови Сад, а који је усклађен са Агендом 2030 и као свеобухватан стратешки документ представља основу за доношење других планскик аката на нивоу Града Новог Сада, попут стратегија, програма, акционих планова, средњорочних планова и другог.

На Дневном реду сутрашње седнице налази се и неколико тачака из социјалне области, попут предложене одлуке о Програму стамбене подршке доделом станова у јавној својини Града Новог Сада у Новом Саду у Улици Кисачка број 55, одлуке о умањењу обавеза плаћања комуналних услуга борцима у 2024. години, којом предвиђа умањење за комуналне услуге које пружају ЈКП ,,Новосадска топлана“, ЈКП „Водовод и канализација“ и ЈКП ,,Чистоћа“, а умањује их ЈКП „Информатика“ путем јединственог месечног рачуна, те одлуке о утврђивању критеријума за умањење обавеза плаћања комуналних услуга породицама са троје и више деце у наредној години.

Пред одборницама и одборницима наћи ће се и неколицина планских докумената, као и неколико одлука о преносу јавне својине. Такође, током седнице градског парламента расправљаће се и о Програму контроле нутритивне вредности и здравствене безбедности хране и чистоће брисева површина и руку запослених у објектима у којима је организована исхрана специфичних категорија становништва у Граду Новом Саду и процене ризика по здравље за 2024. годину, затим о анализи „Здравствено стање становништва Града Новог Сада 2022. године“ Института за јавно здравље Војводине, као и о Извештај о спровођењу Локалног акционог плана политике за младе Града за период 2019-2022. године у 2022. години. Међу последњим предложеним тачкама налазе се оне које се тичу кадровских решења.