На данашњој седници Савета за економски развој града разматран је Предлог решења о давању сагласности на Програм рада Туристичке организације Града Новог Сада са финансијским планом и планом промотивних активности Града Новог Сада за 2024. годину.

Предлогом решења о давању сагласности на Програм рада Туристичке организације Града Новог Сада са финансијским планом и планом промотивних активности Града Новог Сада за 2024. годину за реализациjу Програма рада Туристичке организациjе Града Новог Сада са Финансиjским планом и планом промотивних активности Града Новог Сада за 2024. годину, планирана су средства у укупном износу од 120.990.110,00 динара прихода из буџета Града.

Приликом образлагања речено је да су, између осталог, основни циљеви Туристичке организације Промоциjа и развоj туристичких производа Града Новог Сада и спровођење акгивности коjе за циљ имаjу повећање туристичког промета, Приступ промоциjи туристичке понуде Града као комплексноj и одговорноj активности усмереноj на повећању броjа долазака и ноћења домаћих и страних туриста у Нови Сад и остваривање већег прихода од туризма, Информисање домаће и стране jавности о туристичкоj понуди Новог Сада, Координисање активности и сарадње између привредних и других субjеката у туризму коjи непосредно и посредно делуjу на унапређењу и промоциjи туризма, Обезбеђивање информативно-пропагандног материjала коjима се промовишу туристичке вредности града, Организовање и учешће у организациjи туристичких, научних, стручних, спортских, културних и других скупова и манифестациjа.

Чланице и чланови Савета једногласно су прихватили овај предлог и упутиће га на наредну седницу Скупштине Града на даље разматрање и усвајање.