Чланови Савета за урбанизам, пословни простор и стамбену подршку, на данас одржаној седници, прихватили су већином гласова Предлог решења о давању сагласности на Програм пословања Јавног предузећа „Урбанизам” Завод за урбанизам Нови Сад за 2024. годину и упутили га Скупштини Града Новог Сада на разматрање.

На данашњој седници прихваћен су и Предлог одлуке о изменама и допунама Плана генералне регулације новог градског ценра са окружењем у Новом Саду (локалитет уз улице Стевана Дороњског и Јована Храниловића), потом Предлог одлуке о изменама и допунама Плана генералне регулације простора у западном делу града на подручју Телепа у Новом Саду (локалитет уз Улицу Лазе Лазаревића) и Предлог одлуке о изради плана детаљне регулације туристичко-рекреативног комплекса на парцелама бр. 3948/6, 2948/6 и др. КО Сремска Каменица.

Чланови Савета прихватили су и Предлог одлуке о изменама Одлуке о Програму инвестиционих активности за 2023. годину, које спроводи Градска управа за имовину и имовинско-правне послове Града Новог Сада, Предлог решења о давању на коришћење непокретности у јавној својини Града Новог Сада Аутономној Покрајини Војводини за потребе Школе за основно и средње образовање „Милан Петровић“ са домом ученика Нови Сад, као и Извештај о реализацији Одлуке о Програму стамбене подршке куповином стана у јавној својини Града Новог Сада у Новом Саду у улици Мимчила Тапавице бб, ламела 6 („Службени лист Града Новог Сада“, број 9/21).

О прихваћеним предлозима расправљаће одборнице и одборници на наредној седници новосадске Скупштине.