На данашњој седници Комисије за представке и предлоге разматране су две представке које су грађани изнели пред Комисијом. Чланови Комисије разматрали су и више одговора пристиглих на раније поднете представке, а који ће бити упућени на адресе суграђана који су их поднели.

Суграђанин са Подбаре предложио је на данашњој седници Комисије измену Одлуке о кућном реду у стамбеним зградама. Како је објаснио, измена би се односила на продужење времена кућног реда, како би се неодговорним комшијама онемогућило да праве несносну буку. Његова представка биће прослеђена Градској управи за комуналне послове.

На данашњој седници Комисији се обратио и суграђанин са Лимана, који има примедбу на рад служби задужених за одношење непрописно паркираних возила на местима за инвалиде, посебно током снежних падавина. Како је објаснио, „паук“ коректно ради у осталим временским условима, али приликом појаве снега, како је суграђанин навео, не могу да интервенишу јер снег прекрије жутом бојом означено паркинг место за инвалиде. Овај суграђанин подсећа да је непрописно паркирање на овим местима неприхватљиво, без обзира да ли снег прекрије жуте линије, јер поред сваког паркинг места за инвалиде стоји и знак који означава за које возаче је место намењено. Комисија је одлучила да његову представку упути Градској управи за инспекцијске послове и ЈКП „Паркинг сервису“.