Чланице и чланови Комисије за обележавање празника и доделу признања Града прихватили су на данашњој седници четири иницијативе за Фебруарску награду за 2023. годину, које су стигле благовремено, до 31. децембра 2023. године.

Међу предложеним кандидатима су стонотенисерка са инвалидитетом Борислава Перић-Ранковић (подносилац иницијативе Градски спортски савез Новог Сада), професор у пензији мр Бошко Брзић (подносилац иницијативе Владимир Цвијић Спремо), драмски уметник Владимир Стојанов (подносилац иницијативе Нада Ђурђевић), оснивач и председница Хуманитарне еколошке организације „Чепом до осмеха“ Вања Петковић (подносиоци иницијативе PaySpot платна институција, „Новосадска бициклистичка иницијатива“, „Retro Digital Agency“, Игор Јездимировић, Вукашин Гроздановић, др Александра Тубић, Милан Мумин, др Марко Маринковић и Васа Мијић).

Иницијативу да Драгољуб Шишковић добије високо градско признање Комисија није разматрала јер није у складу са Одлуком о Фебруарској награди Града Новог Сада. На следећој седици чланови Комисије ће предложити кандидата за Фебруарску награду, а коначну реч даће одборници и одборнице Скупштине Града Новог Сада.

Фебруарска награда додељује се као друштвено признање за најзначајнија дела и достигнућа грађана Новог Сада која су у духу неговања слободарске традиције Града и јединства свих његових грађана. Ово признање Скупштина града додељује грађанину за обједињене напоре који су у духу слободарских традиција Града, неговања међуљудске толеранције и јединства свих његових грађана за активности и дела која афирмишу име и традицију, славу и реноме Града Новог Сада, допринос у култури, уметности, књижевним делима, изучавању историјске грађе и научно истраживачке делатности у целини и истакнутом ангажману у хуманитарним, социјалним и здравственим областима, а поводом Дана Града – 1. фебруара, дана када је 1748. године Нови Сад проглашен слободним краљевским градом.