На данашњој седници Комисије за представке и предлоге разматрано је више усмених представки које су суграђани изнели непосредно пред Комисијом, а односили су се углавном на комуналне и инфраструктурне проблеме.

Суграђанка са Грбавице указала је на потребу да надлежни из ЈКП „Градско зеленило“ уклоне осушено дрво у непосредној близини зграде које је висине до трећег спрата, јер, како је навела, постоји могућност да се поломи и падне на зграду или паркиране аутомобиле.

Житељи Југовићева су се пожалили да нису решени прилази том насељу и, како наводе, из њиховог насеља које броји више од 6.000 становника, постоји само један улаз и излаз из насеља, што ствара огромне гужве у саобраћају. Они указују и на велики недостатак паркинг простора, недостатак паркинга за бициклове, неуређено шеталиште, а уз похвалу за изградњу школе, навели су потребу и за вртићем и домом здравља, јер, како кажу, насеље се проширило и требало би га адекватно опремити.

Суграђани у Илије Огњановића пожалили су се на узурпирање спортског терена у Соколском дому, а житељи Петроварадина у Улици Буковачки до траже да се постави осветљење дуж улице и да се уреде аутобуска стајалишта, која тренутно немају ни надстрешнице, што им у лошим временским условима представља велики проблем.

Све представке чланице и чланови Комисије су размотрили и донели закључке да се упуте надлежним институцијама на решавање.

На седници је разматрано и више одговора пристиглих на раније поднете представке, а који ће бити упућени на адресе суграђана који су их поднели.