Традиционална манифестација „Антићеви дани“, која се организује у част једног од наших највећих песника и уметника Мирослава Мике Антића и његовог богатог стваралаштва, одржаће се од 11. до 18. марта, а данас је на седници Одбора „Антићевих дана“ усвојен програм овогодишњег издања манифестације.

Како је речено на седници Одбора, којом је председавала председница Скупштине Града Новог Сада MSc Јелена Маринковић Радомировић, ушло се у завршну фазу припрема „Антићевих дана“, а предложени програм ће отворити публици читав низ догађаја и културних садржаја посвећних Мирославу Антићу и његовом стваралаштву.

Организовани разговори, изложбе, гостовања књижевника и књижевне вечери и прикази филмова део су репертоара седмице „Антићевих дана“, а места где ће се програм одржати су разнолика и широм Новог Сада: основне школе, Трибина младих, Мали ликовни салон, ИК „Прометеј“, Дунавски парк, Градска кућа.

Важан део манифестације свакако ће бити и додела награде „Мирослав Антић“, за најбољу књигу песама на српском језику, а за награду конкуришу оне збирке које су послате на јавни конкурс за доделу годишње награде „Мирослав Антић“ Културног центра Новог Сада.