Седница Скупштине Града Новог Сада одржаће се сутра, 5. марта, са почетком у 10 часова, а на Дневном реду XLIX седнице наћи ће се скоро 40 тачака. Највећи број односи се на урбанистичко-планску документацију, а међу њима су предлози планова генералне регулације, предлози одлука о изменама и допунама планова, предлози одлука о изради планова, те предлози одлука о изради измена и допуна планова генералне и детаљне регулације.

Поред ових тачака, одборницe и одборници расправљаће и о неколико тачака које се односе на градска комунална предузећа, међу којима су Предлог одлуке о Програму инвестиционих активности набавке и постављања контејнера за примарну сепарацију отпада на територији Града Новог Сада за 2024. годину ЈКП „Чистоће“, потом Извештај о реализацији Програма инвестиционих активности ЈП „Спортски и пословни центар Војводина“ за претходну годину, као и Анализа пословања јавних и јавно комуналних предузећа чији је оснивач Град Нови Сад за 2023. годину, са предузетим мерама за отклањање поремећаја у пословању, те Информација о степену усклађености планираних и реализованих активности из програма пословања јавних и јавно комуналних предузећа чији је оснивач Град Нови Сад за период јануар –децембар прошле године.

На сутрашњој седници расправљаће се и о Предлогу Програма подршке за спровођење пољопривредне политике и политике руралног развоја за Град Нови Сад за 2024. годину, затим о Извештају о раду Градског штаба за ванредне ситуације Града Новог Сада за 2023. годину, те Плану рада истог штаба за ову годину.

Пред одборницама и одборницима наћи ће се и поједина кадровска решења, а међу њима је и Предлог решења о именовању директора ЈКП „Стана“.