Данас је одржана XLIX седница Скупштине Града Новог Сада, на којој су усвојена следећа акта:

  1. Оставка Николе Урошевића на функцију одборника Скупштине Града Новог Сада
  2. Решење о потврђивању мандата одборника Скупштине Града Новог Сада са Изборне листе ИВИЦА ДАЧИЋ – „Социјалистичка партија Србије (СПС), Јединствена Србија (ЈС) – Драган Марковић Палма“
  3. Решење о избору Локалног омбудсмана
  4. План генералне регулације комплекса Новосадског сајма у Новом Саду
  5. План генералне регулације општеградског центра западно од Булевара Европе у Новом Саду
  6. Одлука о изменама и допунама Плана генералне регулације простора за породично становање уз Темерински и Сентандрејски пут са окружењем у Новом Саду (локалитет Савска улица)
  7. Одлука о изменама и допунама Плана генералне регулције насељених места Лединци и Стари Лединци (локалитет предшколске установе и преиспитивање намене заштитно зеленило и др. у грађевинским подручјима)
  8. Одлука о изменама и допунама Плана генералне регулације простора за мешовиту намену између Булевара Европе, Булевара цара Лазара, улица Стражиловске и Жарка Зрењанина, Булевара Михајла Пупина, улица Јеврејске и Футошке у Новом Саду (локалитет на парцелама бр. 2967, 2966 и др. КО Нови Сад II)
  9. Одлука о изменама и допунама Плана генералне регулације зоне реконструкције у наслеђеним амбијенталним целинама у Новом Саду (локалитет у Улици Кисачкој број 8)
  10. Одлука о изменама и допунама Плана детаљне регулације дела Авијатичарског насеља и Детелинаре у Новом Саду (локалитет у Улици Облачића Рада)
  11. Одлука о изменама и допунама Плана детаљне регулације дела Салајке у Новом Саду (локалитет у Улици Бранка Радичевића)
  12. Одлука о изменама и допунама Плана детаљне регулације Клисанског пута у Новом Саду (локалитет у Улици Сентандрејски пут бр. 153-155)
  13. Одлука о изменама и допунама Плана детаљне регулације центра између улица Браће Поповић, Бранка Бајића и Илије Бирчанина у Новом Саду (регулација Улице Бранка Бајића)
  14. Одлука о изради плана генералне регулације Зелене стазе на траси бивше пруге Нови Сад – Беочин на сремскoј страни града
  15. Одлука о изради плана генералне регулације Мишелука са Рибњаком
  16. Одлука о изради плана генералне регулације становања уз Булевар Европе у Новом Саду
  17. Одлука о изради плана генералне регулације општеградског центра на Транџаменту у Петроварадину
  18. Одлука о изради плана генералне регулације рекреативног подручја „Штранд-Кабел“ у Новом Саду – локалитет зелене површине уз комплекс Штранда
  19. Одлука о изради плана генералне регулације источне зоне Садови у Петроварадину
  20. Одлука о изради измена и допуна Плана генералне регулације простора за породично становање уз Темерински и Сентандрејски пут са окружењем у Новом Саду (локалитет на парцелама бр. 133/7 и 10364 КО Нови Сад IV)
  21. Одлука о изради измена и допуна Плана генералне регулације простора за мешовиту намену између улица Футошке, Хајдук Вељкове, Руменачке и Суботичког булевара у Новом Саду (локалитет уз Булевар кнеза Милоша и продужетак Булевара Јована Дучића)
  22. Одлука о изради измена и допуна Плана генералне регулације простора за мешовиту намену између улица Футошке, Хајдук Вељкове, Руменачке и Суботичког булевара у Новом Саду (локалитет на парцели број 7830/1 КО Нови Сад I и др.)
  23. Одлука о изради измена и допуна Плана генералне регулације простора за мешовиту намену између Булевара Европе, Булевара цара Лазара, улица Стражиловске и Жарка Зрењанина, Булевара Михајла Пупина, улица Јеврејске и Футошке у Новом Саду (усклађивање правила уређења и грађења са захтевима приступачности и др.)
  24. Одлука о изради измена и допуна Плана генералне регулације простора у западном делу града на подручју Телепа у Новом Саду (локалитет зелене површине између улица Сомборске, Футошког пута и Булевара патријарха Павла)
  25. Одлука о изради плана детаљне регулације Клисанског пута у Новом Саду
  26. Одлука о изради измена и допуна Плана детаљне регулације дела простора за пословање у Кисачу (локалитет на парцелама бр. 1567/1, 1567/2 и 1567/3 КО Кисач)
  27. Одлука о изради измена и допуна Плана детаљне регулације Кинеске четврти са Чешким магацином у Новом Саду (локалитет меморијалног центра жртава рације)
  28. Одлука о Програму инвестиционих активности набавке и постављања контејнера за примарну сепарацију отпада на територији Града Новог Сада за 2024. годину Јавног комуналног предузећа „Чистоћа“ Нови Сад
  29. Програм подршке за спровођење пољопривредне политике и политике руралног развоја за Град Нови Сад за 2024. годину
  30. Решење о прибављању непокретности у јавну својину Града Новог Сада непосредном погодбом путем размене непокретности између Града Новог Сада и инвеститора „DBA“ DOO NOVI SAD
  31. Решење о давању на коришћење непокретности у јавној својини Града Новог Сада Основној школи „Вељко Петровић“ Бегеч
  32. Извештај о реализацији Програма инвестиционих активности Јавног предузећа „Спортски и пословни центар Војводина“ Нови Сад за 2023. годину
  33. Информација о степену усклађености планираних и реализованих активности из програма пословања јавних и јавно комуналних предузећа чији је оснивач Град Нови Сад за период 01. јануар – 31. децембар 2023. године
  34. Анализа пословања јавних и јавно комуналних предузећа чији је оснивач Град Нови Сад за 2023. годину, са предузетим мерама за отклањање поремећаја у пословању
  35. Извештај о раду Градског штаба за ванредне ситуације Града Новог Сада за 2023. годину
  36. План рада Градског штаба за ванредне ситуације Града Новог Сада за 2024. годину
  37. Решење поводом Закључка у вези са Предлогом за мирно решавање спора између Града Новог Сада и Шупут Светозара из Новог Сада
  38. Оставка на функцију директора Јавног предузећа „Спортски и пословни центар Војводине“ Нови Сад
  39. Решење о именовању вршиоца дужности директора Јавног предузећа „Спортски и пословни центар Војводине“ Нови Сад
  40. Решење о именовању директора Јавног кoмуналног предузећа за одржавање стамбених и пословних простора „Стан“ Нови Сад
  41. Решења Комисије за кадровска, административна и мандатно-имунитетна питања

– Решење о разрешењу и именовању чланова Школског одбора Електротехничке школе „Михајло Пупин“, Нови Сад

– Решење о престанку дужности и избору председника Комисије за родну равноправност

– Решење о престанку дужности и избору члана Савета за комуналне делатности

– Решење о престанку дужности члана Надзорног одбора Јавног предузећа „Спортски и пословни центар Војводина“ Нови Сад

– Решење о именовању члана Надзорног одбора Јавног предузећа „Спортски и пословни центар Војводина“ Нови Сад

– Решење о разрешењу члана Управног одбора Културног центра Новог Сада, Нови Сад

– Решење о именовању члана Управног одбора Културног центра Новог Сада, Нови Сад

– Решење о престанку дужности члана Савета за буџет и финансије

– Решење о престанку дужности члана Савета за комуналне делатности

– Решење о избору члана Савета за буџет и финансије