Новосадски полумаратон, 31. по реду, одржаће се у недељу, 24. марта, а старт трке заказан је на Тргу слободе у 10 часова, прецизирано је на данашњем састанку Организационог одбора ове спортске манифестације, градских служби, предузећа и установа, која учествују у организацији традиционалне градске трке. Поред главне трке од 21 километар, у недељу, 24. марта, такмичари ће се опробати и у тркама на 10, односно 5 километара.

Председница Скупштине Града Новог Сада и председница Организационог одбора 31. Новосадског полумаратона MSc Јелена Маринковић Радомировић истакла је данас очекивања да ће трке Новосадског полумаратона проћи у најбоље реду. Она се захвалила градским установама и предузећима, али и другим институцијама у припреми Новосадског полумаратона, јер се „без њихове помоћи трка не би могла одржати“.

Састанку је присуствовао и в.д. начелника Градске управе за спорт и омладину Горан Беговић, која је нагласио да традиционално поменута Градкса управа пружа подршку Новосадском полумаратону.

Директор Извршног одбора Новосадског полумаратона Милан Долга рекао је да се очекује велики број младих, да је ове године велико интересовање за Новосадски полумаратон, да је већ пријављено 1500 учесника  и  да су из тог разлога завршене пријаве.