Полагањем венаца испред бисте Мирослава Антића у Дунавском парку, данас је обележена годишњица рођења једног од највећих песника и уметника ових простора Мирослава Мике Антића.

Венце су положили председница Скупштине Града Новог Сада MSc Јелена Маринковић Радомировић, као и представници Основне школе „Мирослав Антић“ из Футога, док су ученици поменуте основне школе, ученици Гимназије „Исидора Секулић“ и млади извиђачи рецитовали неколико песама из Антићевог богатог стваралаштва.

– Данас с поносом обележавамо годишњицу рођења Мирослава Антића, великог песника и уметника чије стваралаштво и даље очарава генерације.

Његова поезија није само низ речи, већ душевна симфонија која дотиче срца и оставља неизбрисив траг у културној баштини. Мирослав Антић није само песник, већ и путоказ ка разумевању живота и људских емоција – истакла је приликом полагања венаца MSc Јелена Маринковић Радомировић.

Председница новосадске Скупштине је додала да Антићево дело и данас осветљава стазу ка истинској лепоти речи.

– Нека његов рођендан, као и читава манифестација „Антићеви дани“, буде подсећање на вредност уметности и снагу коју она има да повеже људе и превазилази границе.

Славимо Антића не само као песника, већ као вечног духовног сапутника који ће живети кроз време, подсећајући нас на лепоту и мудрост речи – казала је MSc Јелена Маринковић Радомировић.

Полагање венаца одржано је у оквиру манифестације „Антићеви дани“, која је почела у понедељак и траје читаву седмицу. Током манифестације одржава се низ програма на више места и простора у граду: у Градској кући, ОШ „Мирослав Антић“, Трибини младих, Ликовном салону КЦНС-а, Дунавском парку и Издавачкој кући “Промотеј”.