Новосадски полумаратон, 31. по реду, одржаће се у  недељу, 24. марта, а старт трке креће са Трга слободе у 10 часова, најављено је на данашњој конференцији за медије. На овогодишње трке полумаратона, како је речено, пријавило се готово 1.800 учесница и учесника из 20-ак земаља, претежно региона и Европе. Поред главне полумаратонске трке учесници ће моћи да трче и пратеће краће стазе.

Председница Скупштине Града Новог Сада и председница Организационог одбора Новосадског полумаратона MSc Јелена Маринковић Радомировић истакла је на данашњој конференцији да Град Нови Сад наставља традицију организовања полумаратона, чиме се промовише здравље, спортски дух и такмичарска атмосфера.

– Трчање је више од спорта. То је путовање ка бољем, спремнијем и ка издржљивости. Новосадски полумаратон управо даје ту позитивну енергију која подстиче и стимулише здрав живот. Без обзира на то да ли је неко рекреативац или професионални спортиста, позивамо све да се придруже овој манифестацији и буду део инспиративног спортског духа. Осим што промовише здрав начин живота, Новосадски полумаратон пружа прилику за дружење, размену искустава, а свакако подстиче међусобну подршку међу учесницима. То је прилика да покажемо снагу, издржљивост и истрајност, али и да се окупимо као заједница у име здравља и физичке активности – казала је MSc Јелена Маринковић Радомировић.

Председница новосадског парламента такође се захвалила свима који су учествовали у организацији Новосадског полумаратона, пожелевши учесницама и учесницима да уживају у „сваком савладаном метру, да се надмећу са осмехом и циљ прођу поносни.“

Подсекретарка Секретаријата за спорт и омладину Аранка Биндер оценила је полумаратон као манифестацију од изузетног значаја, истичући промоцију здравог начина живота, али и шарм који прати читав догађај.

Начелник Градске управе за спорт и омладину Драган Беговић подсетио је да Град Нови Сад годинама подржава како полумаратон, тако и маратон, те да ће наставити то да чини.

Димитрије Долга из Новосадског полумаратона потврдио је велико интересовање за трке овогодишње спортске манифестације. Он је додао да су се организатори трудили да обезбеде трке за свачији узраст, па ће основци трчати само у пешачкој зони.

Старт полумаратона и штафетног полумаратона је у 10 часова, док такмичари осталих пратећих трка крећу касније са Трга слободе.