Стартовањем око 800 такмичарки и такмичара данас у 10 часова је почео традиционални 31. Новосадски полумаратон. Уз овогодишњу главну трку од 21 километар, око 1.500 учесника и учесница трчи неку од понуђених траса данашње спортске манифестације.

Новосадски полумаратон је отворила председница Скупштине Града Новог Сада MSc Јелена Маринковић Радомировић истичући велико задовољство што новосадска заједница са поносом сведочи још једном величанственом спортском догађају у нашем граду.

– Новосадски полумаратон представља не само спортско надметање, већ и симбол заједништва, истрајности и љубави према трчању. Сваке године ова манифестација окупља хиљаде тркача, како професионалаца тако и рекреативаца, који заједно пролазе кроз наш прелеп град носећи са собом дух спорта и борбености – поручила је MSc Јелена Маринковић Радомировић. Председница градског парламента и уједно председница Организационог одбора Новосадског полураматона казала је да данашња манифестација није само спортско такмичење, већ и прилика да покажемо снагу и вољу нашег града да подржи здрав начин живота и промовише спортске вредности међу својим грађанима.

– Охрабрујем све учеснике да трче са срцем, да превазиђу своје границе и да уживају у сваком кораку овог маратонског изазова. Нека вас енергија Новосадског полумаратона надахне да остварите своје циљеве, како на стази тако и у животу – закључила је MSc Јелена Маринковић Радомировић.
Поред домаћих, на некој од данашњих трка учествују такмичарке и такмичари из 20-ак земаља, претежно региона и Европе. Након стартовања полумаратонске трке, са Трга слободе су уследиле трке на 10,5 километара, пет километара, Трка задовољства за млађе учеснике и Рекреативно трчање.